Sunt psiholog cu drept de practica in psihoterapie de orientare analitica, in supervizare, din 2012, cod personal 13278, sunt membru in Colegiul Psihologilor din Romania (www.copsi.ro) si in Asociatia Romana de Psihologie Analitica (www.psihoterapieanalitica.ro).
Particip constant la cursuri si workshop-uri de formare continua, pentru ca in aceasta profesie, ca si in altele, sunt necesare perfectionarea si rafinarea permanenta a abilitatii de a lucra cu oamenii, pentru a putea trata varietatea mare de situatii aparute in cabinet.
Drumul care m-a condus spre psihologie nu a fost unul direct, pentru ca intai am absolvit facultatea de farmacie in 2001 si am profesat mai multi ani in acest domeniu.
Pasiunea pentru psihologie a aparut mai tarziu in viata mea si s-a concretizat prin urmarea cursurilor facultatii de Psihologie Spiru Haret intre 2006-2009. Intalnirea cu psihoterapia analitica in cadrul analizei personale, in 2007, a fost un moment important deoarece a marcat inceputul unui proces lung de cautari si restructurari ale viziunii despre mine si despre lume. Pentru ca am gasit aici o parte din raspunsurile de care aveam nevoie, mi-am continuat pregatirea in domeniu, urmand formarea in psihoterapie in cadrul Asociatiei Romane de Psihologie Analitica intre 2009-2011.
Lucrez cu adulti si adolescenti, iar situatiile tratate in sedintele de consiliere sau psihoterapie sunt din cele mai diverse. Oamenii vin la psiholog fie acuzand simptome ce interfera cu activitatea obisnuita (anxietate, tristete, obsesii, comportamente compulsive si adictii, simptome psihosomatice), fie cautand sa gestioneze blocajele ce apar in anumite circumstante de viata ( schimbari in profesie, relatii conflictuale cu parintii, copiii sau partenerul, doliu). Unii pacienti nu pot denumi precis ce anume cauta atunci cand vin la psiholog; simptomele pe care le au sunt difuze, iesind in evidenta doar sentimentul subiectiv ca „ ceva nu merge”.
Orice am lucra impreuna, data fiind complexitatea psihicului uman, abordarea este una de tip „pas cu pas”, specifica orientarii psihodinamice in psihoterapie; nu exista solutii „rapide” sau „standard” la problemele sufletului; daca vom crede ca am gasit una, cel mai probabil ne inselam.
Pentru ca un proces de consiliere sau terapie sa functioneze, este nevoie de implicare autentica, incredere, rabdare cu sine insusi, preocupare constanta si perseverenta in lungul drum al descoperirii de sine.