Consiliere psihologica

Tarif: 1 sedinta 50 min - 120 Ron

Consilierea psihologica se adreseaza persoanelor sanatoase care trec prin situatii de impas cum ar fi: crize legate de identitate, dezvoltare personala sau socio-profesionala, dificultati de relationare cu cei din jur (in familie sau la locul de munca),

boli cronice, sau oricare alta situatie care afecteaza starea subiectiva de bine a persoanei. Acestea sunt adesea insotite de suferinta, iar suferinta ne blocheaza pe moment capacitatea de a vedea sau gasi solutiile potrivite.

Pot beneficia de consiliere psihologica persoanele de orice varsta (copii, adolescenti, adulti, fie singuri fie in cuplu) ; in general toti cei care la un moment dat din viata lor au nevoie de sustinere pentru a trece prin momente de criza.
Fiecare varsta se confrunta cu situatii specifice, in care individul trebuie sa faca fata anumitor dificultati aparute in procesul de dezvoltare.
In cazul copiilor poate ridica probleme adaptarea la gradinita/scoala sau la situatiile speciale din familie ( aparitia unui frate sau divortul parintilor). Adolescentii si tinerii pot solicita consiliere pentru o mai buna cunoastere de sine in vederea orientarii profesionale potrivite.
In cazul cuplurilor pot apare dificultati de relationare cauzate de situatii diverse : asteptari si conceptii diferite despre viata in comun, adaptare la situatia in care se naste un copil si la rolul de parinte, infidelitatea unui partener, despartire, divort.
Pe parcusul vietii adulte apar alte nenumarate situatii care provoaca individul la restructurarea modului de a fi cu sine insusi si in relatie cu ceilalti. Schimbarile majore profesionale, relationale, decesul cuiva apropiat, un accident sau aparitia unei boli grave ne pun in fata necesitatii de a gasi solutii sanatoase pentru a include evenimentul traumatic in povestea noastra de viata si de a gasi o cale de a vietui cu acesta.

Psihologul nu evalueaza, nu judeca si nu ofera sfaturi, ci urmareste explorarea impreuna cu persoana care apeleaza la serviciile sale, a problematicilor pe care aceasta le aduce in discutie, precum si a resurselor personale. Nu exista raspunsuri prestabilite, fiecare individ este unic si diferit si de aceea, este greu de anticipat care este durata unui proces de consiliere sau terapie. Scopul final al unui demers in cabinetul de psihologie este de a promova autocunoasterea si dezvoltarea in vederea gasirii celor mai potrivite solutii pentru armonizarea nevoilor de dezvoltare individuala in acord cu potentialul intern si cu cerintele mediului social. In felul acesta viziunea asupra diferitelor situatii de viata devine mai flexibila , problemele isi pot gasi raspunsuri, iar conflictele rezolvari.